A garbó

Annak ellenére, hogy mindig is voltak magas nyakú ruhadarabok, a mai értelemben vett garbó a férfiak körében, a hetvenes évek James Bond filmjei környékén kezdett bele az igazi térhódításba. Azóta a’’nagykoponyák’’ és a stílusos férfiak egyik bevált eszköze.

 

garbo4Steve Jobs fekete magas nyakúja csaknem olyan híres lett, mint annak idején a névadó Greta Garbo viseletei. Steve, az okos férfiak egyik szimbólumává vált és ezzel növelte a ruhadarab ázsióját is. A híres felső szürke öltönnyel, vagy öltöny nélkül majdnem olyan, mint amikor egy nő előhúzza a jól bevált kis feketéjét a szekrény mélyéről. Az emlegetett összeállítás tökéletes tud lenni akkor is, ha tárgyalni mész és akkor is, ha egy kora esti összejövetelen kell rész venned.

garbo2Ápol és eltakar – de azért ezzel sem árt vigyázni. Egy fekete garbó valóban el tudja egyengetni a kisebb hibákat, de egy bizonyos testalkat után inkább csak ráerősít azokra. Egy vékonyabb, de alacsonyabb férfit magasítani fog, egy magas embert pedig igazi tekintéllyé varázsol, akkor is, ha hasban kicsit nagyobb. Egy erősebb testalkatú embereken azonban nagyon rosszul mutat – és ez alatt nem csak a zömök formákat értjük, hanem azt is, amikor valaki túl sok izmot pakolt magára. A széles váll mellé kifejezetten úgy hat, mintha egy zsákot tele raktál volna és egy pici helyen akartad volna megkötni. A plus size-nál pedig mindent előhoz: a mellkast, a hasat és a tokát is.

garbo3A garbónál az sem mindegy, milyen az arcformád. Ha az inkább a széles, de csontos arcformával megáldott férfiak csapatában harcolsz, akkor szinte kötelező darab, de abban az esetben se hagyhatod ki, ha kifejezetten vékony, de arányos arcod van. Ha egy kisebb tokával rendelkezel, vagy a nyakad nem különül el élesen az arccsontodtól – akkor inkább felejtsd el és szerezz be egy olyan darabot, amit a te előnyeidhez találtak ki: egy jó inget, kivágott pulcsit vagy laza pólót.


Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..