Az olcsó nem minden esetben jó!

Az olcsó nem minden esetben jó!

„Olcsó húsnak híg a leve” – szoktuk hallani elég sokszor. Nem véletlenül, ugyanis napjainkban már a keleti országok mindent lemásolnak, több-kevesebb sikerrel és igen széles körben, nagyon alacsony áron értékesítik. Azonban az olcsó ár és a könnyű beszerzés az esetek 99%-ában silány minőséggel társul, az az 1% pedig az Ötös lottó esélyeivel vetekszik. Hisz ha valami jó, annak mindig ára van. Ez alól a ruházat sem kivétel, a minőségi darabok ára magasabb. Egészen az alapanyagtól kezdve a munkaerőn keresztül a boltokba jutás és az ott történő árusítás is lényegesen költségesebb. A kiváló minőségű alapanyag, ami nem a műanyag palackokból készült műszál, a precíz, pontos munkavégzés, ahol nem a darabszám a lényeg, hanem a kész ruhadarab minőségi kifogástalansága, hogy viselője biztosan ne találkozzon előbújó, elvarratlan szálakkal, elfuserált gombokkal. A gondos csomagolás, ami után nincs kimoshatatlan szag, vagy rossz méretezés. Valamint maga az eladó, aki szaktudása legjavával segít a választásban, a boltban, ahol felpróbálhatjuk, sőt gond esetén van hová visszamenni, hisz az üzlet 3 hét múlva is ott lesz. Ezek mind-mind kiadásokkal járnak, de mégis megbízható forrás van mögöttük.

Első hallásra az emberek nagy része az olcsóbb terméket választaná, hisz „mit tudhat a drágább, ugyanúgy néz ki?!”, de el kell azon gondolkodni olyankor, hogy milyen hátrányokkal jár az alacsony ár. Az anyaga: ezeknek az olcsóbb ruhadaraboknak az anyaga nagyon magas százalékban (szinte 100%-ban) műszál, ami nem arról híres, hogy engedné lélegezni a bőrt, így a legkevesebb izzadás után is kellemetlen szag alakulhat ki, valamint hosszútávon sem tesz jót a bőrnek. Az öltönyt pedig sokszor elég stresszes helyzetben vesszük fel, ahol ráadásul ilyen baki tovább tetézi a gondokat. Sőt már a műszálas anyag merevsége sem garantál testet követő fazont, hát, még ha alapvetően nincs is különösebb fazonja az adott darabnak, jön a zsákhatás, ami előnytelen és divatja múlt. A gyapjú és a pamut ára magasabb, mégis a belőle készült ruházat jól alakítható. A darabszám orientált gyártás során bekövetkező hibák következménye a leeső gomb, a foszló varrás valamint egyéb, roppant idegesítő és gyakran nem javítható dolog, ami mindenkinek ismerős lehet és senki sem szeretné újra átélni. Sok rossz minőségű darab az első mosásig szép csak, utána eldeformálódik, megváltozik, vagy épp összemegy, ráadásul a nagyobb igénybevételt ritkán tűri jól, bolyhosodik, szakad, erősen kopik, ami csúnya látványt nyújt. Ezeknek a termékeknek az élettartalma jelentősen kevesebb, mint minőségi, drágább társaiknak, amelyek évekig hibátlan állapotban lehetnek részei az életünknek, aminek a viselése kényelmes, a magas pamuttartalmukból adódóan komfortosak, bőrbarátok és a személyre szabható fazonjuk egyedi megjelenést tesz lehetővé. Garantáltan nem jön velünk szembe az utcán, míg a tömeggyártás sajnos elveszi ezt a lehetőséget. Ha valaki megkérdezi, honnan van az adott darab, mennyivel jobb érzés minden feszengés nélkül válaszolni, hogy van neve is a boltnak és bátran ajánlani!

Így, ha legközelebb elgondolkodnál egy percre is azon, hogy olcsóbb ruhadarabot vegyél akár magadnak, akár ajándékba, jusson eszedbe, hogy azok nem sokáig lesznek hibátlan állapotú társaid életed fontos eseményein vagy épp a hétköznapokban, így akár pár hetente-havonta újat kell vásárolnod, főleg, hogy szükséged is van rájuk sűrűn. Több, olcsóbb árából pedig már simán futná egy drágább, de időtálló darabra is, ami sok-sok előnnyel is jár! A befektetések, az ilyen jellegűek is, mindig megtérülnek, ezért lásd az ár/érték arányt, ahol az érték nagyon fontos tényező, ne csak az árat és tedd le voksodat egy megbízható, sok elégedett ügyfelet magáénak tudható üzlet mellett, mint a miénk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elite Fashion Öltönyház
- KEDVEZMÉNY -

- 5.000 FT

AZ ELSŐ VÁSÁRLÁSODBÓL! *
JÖHET A KUPON
A gomb megnyomásával elfogadod a weboldalunkon található Adatvédelmi szabályzatot. * A kedvezmény 25.000 Ft feletti vásárlás esetén érvényes.
close-link