Kék csíkok – mivel és mivel ne

A kék-fehér csíkos ingek évtizedek óta divatban vannak, akár a férfi, akár a női öltözeteket nézzük. Szinte mindenkinek jól állnak és szinte minden öltözetet elegánssá tudnak tenni – nem hiába ennyire közkedvelt darabok. De lássuk, mi az a pár szabály, amit érdemes mégis betartanunk.

 

Elite Fashion - június - kék csíkok - borító

 

Ha csíkos inget veszel fel az öltönyödhöz, akkor arra figyelj, hogy a szetted más darabjai ne legyenek se csíkosak, se mintásak. Főleg, ne mintásak és ne kockásak. Vannak divatfotók, melyeken jól mutat, ha kevered a két dolgot, de az divatfotó. A hétköznapi életben ezzel megzavarod a veled szemben ülőt, ami egy megbeszélésen sem túl szerencsés.

 

A másik nagyon fontos dolog, amire figyelned kell, az a csíkok szélessége: a vastagabb csíkozású darabok inkább a magasabb és nyúlánk, vagy a vékony, sportos férfiaknak állnak jól. Egy nagyobb pocakot kellőképp kihangsúlyoznak szemben a vékonyabb társaikkal, melyek kifejezetten nyújtanak minden alakot és elfednek minden apróbb hibát.

 

Ha kék-fehér inget szeretnél felvenni, akkor az sem árt, ha odafigyelsz a színkompozícióra. Vannak árnyalatok, melyeket kihangsúlyoz és vannak olyanok, melyekhez kifejezetten nem ajánlott. A bézs, a fehér és a tengerészkék a legjobb barátai ezen mintás felsőknek és a legnagyobb ellensége – ha nem egy déli országban laksz – a piros és hasonló élénk színek. Ha mégis valami feltűnő árnyalattal szeretnéd viselni, akkor válassz olyanokat, melyek közel állnak a kékhez, például: fűzöldet. A dolog természetesen feketével se rossz, de kifejezetten unalmas.

 

Elite Fashion - június - kék csíkok kép 1

 

A dolog legnagyobb előnye viszont az, hogy minden szettet feldob: még egy farmerből is elegáns öltözetet csinál és egy szimpla sorttal is igazán menő tud lenni. Magánvélemény, hogy inkább öltöny és zakó nélkül érvényesül igazán, de persze az öltöny részeként is elegáns és hibátlan viselet.


Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..