Milyen inget válasszak?

Milyen inget válasszak?

Egy férfi vitathatatlanul leggyakrabban viselt legkarakteresebb darabja az ing, amelyet viseljen akár hasig kigombolva a testre feszülve, teljesen begombolva nyakkendővel, vagy feltűrt ujjal, mindig férfiasságot és stílusosságot sugároz. Az ing minden típusú férfi öltözködés alapdarabja és univerzális, nélkülözhetetlen kiegészítője amit a test formája, a gallér szabása, és a mandzsetta milyensége mellett az alapanyag minősége és mintázata különböztet meg.

Az ingnek a viselő alkatával és a viselt ruházattal kell harmóniában lennie. Az ing bázisát a test alkotja, ez szabászati szempontból lehet normál, custom fit, vagy slim fit. Ma már egyre inkább a szűkebb, testhez állóbb darabok lettek felkapottabbak.

A gallér az ing egyik legfontosabb része, hisz ez ad karaktert az arcnak. A gallér magassága az ing stílusának egyik meghatározója, minél magasabb annál elegánsabb. A hagyományos gallérok 3 – 3.5 cm között, a karakteresebb, olasz gallérok 4 – 5 cm magassággal készülnek. A legelterjedtebb gallér típusok a hosszú KENT – straight – point, vagy zárt gallér, ennek pánttal átkötött változata a TAB, legombolt Amerikai változata a BUTTON DOWN. A nyitott széttárt gallérok közül a legnagyobb szöget bezáró hátravágott gallér – EXTRA CÁPA, a klasszikus a CÁPA, valamint a zártabb a FÉLCÁPA. Az ing ujja minden esetben legyen hosszú.

Ma már az úgynevezett “Business Casual” stílus az egyik legelterjedtebb azaz “üzleti lezser”. Arra érdemes figyelni, hogy ha mandzsettás inget hordunk a mandzsetta gombunk igazodjon a ruházatunkhoz valamint az óránk alapanyagához, színéhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elite Fashion Öltönyház
- KEDVEZMÉNY -

- 5.000 FT

AZ ELSŐ VÁSÁRLÁSODBÓL! *
JÖHET A KUPON
A gomb megnyomásával elfogadod a weboldalunkon található Adatvédelmi szabályzatot. * A kedvezmény 25.000 Ft feletti vásárlás esetén érvényes.
close-link