Mindenki ismer valakit, aki…

Mindenki ismer valakit, aki...

… aki még akkor sem tud elszakadni az irodai öltözettől, ha éppen szabadtéren akad dolga: pár e-mail egy kávézóból, esetleg egy kinti program, ahol mindenki dolgozik, ismerkedik és üzletet köt. Ez az ember, akinek valószínűleg nincs egy elegánsabb pólója, laza felsője, csak fehér inge és élére vasalt nadrágja. Ez az az ember, akit, ha szeretsz, mutasd meg neki a cikket, hogy miért is indul rosszabb helyzetből…

 

Mindenki ismer valakit, aki...

 

Kellemetlen foltok

Még ha csak foltok lennének! De nem. Kánikulában senki sem veszi rossz néven, ha egy férfi nem ölti magára a kedvenc öltönyét, a keményített ingét és elfelejti azt játszani, hogy mindez neki teljesen természetesen jön. És a többiek is szarul éreznék magukat a helyében. 25 fok felett így is, úgy is izzadni fog minden ember, semmit sem tehetünk ellene – hacsak azt nem, hogy valami természetes, szellős anyagból készült felsőt veszünk fel és magasról teszünk arra a vélt etikettre, amit amúgy senki sem tart be.

 

Csak ő vagy az az egy, akinek nem szóltak, 

…hogy rohadt meleg lesz. Emiatt mindenki azt hiszi, hogy ő az az alak, aki nem néz előrejelzést, vagy véletlenül Alaszkánál maradt a beállítva a telefonja. Mindenki furcsán vizslat és már attól is felforr az agyvizük, hogy rá nézzenek. Senki sem áll vele szóba – hacsak nem ő üzleti szempontból az alfahím a csapatban. Ez utóbbi esetben, nyilván a “többieknek nem szóltak”.

 

Rosszul kommunikál

Minél kényelmetlenebben érzi magát valaki a bőrében, annál rosszabb lesz a kommunikációja: a test beszéde mindent elárul, amiből az következik, hogy a vele kommunikáló emberek megérzik és még inkább elkezdik lefele nyomni az önbecsülését. Egy fontos meeting, vagy meetup nem csúszhat el egy ilyen kis banánhéjon.

 

Nem igazán megnyerő

Az előbbiből következik, hogy egyáltalán nem viselkedik meggyőzően. Most gondold el: ott vagy több száz ember közt, ahol több tíz vetélytárs is van. Áll veled szemben valaki, akiről semmit sem tudsz és izzad, görnyed, zavarban van- és van egy másik, aki ereje teljében magyarázza el pontosan ugyanazokat a dolgokat, amiket a másik is tud. Te is a magabiztos embert választod, hisz arra mered rábízni az üzleti sikereidet.

 

Mindenki ismer valakit, aki...

 

Bánni fogja az elszalasztott lehetőséget

Bizony, ezért fontos, hogy megmutasd a haverodnak, ha ebben a cipőben jár. Bánni fogja, hogy egy olyan picikének vélt dolog miatt, mint a megfelelő öltözködés, halasztja el élete lehetőségét. Semmiképp sem szabad ezeknek a dolgoknak engedni és inkább a szabályok ellen kell menni annak érdekében, hogy valaki a magabiztos önmagának érezze magát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elite Fashion Öltönyház
- KEDVEZMÉNY -

- 5.000 FT

AZ ELSŐ VÁSÁRLÁSODBÓL! *
JÖHET A KUPON
A gomb megnyomásával elfogadod a weboldalunkon található Adatvédelmi szabályzatot. * A kedvezmény 25.000 Ft feletti vásárlás esetén érvényes.
close-link