HOGYAN KÖSD MEG A NYAKKENDŐD HELYESEN?

HOGYAN KÖSD MEG A NYAKKENDŐD HELYESEN?

A stílusosan öltözött férfi nélkülözhetetlen kiegészítője az elegáns nyakkendő és díszzsebkendő. Önmagukban, de együtt is jól tudják hangsúlyozni tetszetős megjelenésünk. Megmutatjuk, hogyan kell divatosan megkötni a nyakkendőt.

A legnépszerűbb nyakkendőcsomók és azok helyes megkötése

Tudtad, hogy több mint 200 módja van a nyakkendő megkötésének? Ebből Te hány darabot tudnál most megkötni? Bevallom, én is csak maximum kettő-három nyakkendőkötési módot ismerek. A különbség gyakran az apró, de finom részletekben rejlik. Mindegyik nyakkendő kötési módnak sajátos tulajdonsága van. Bemutatjuk a legfontosabb és legelterjedtebb, jelenleg legdivatosabb nyakkendő csomókat, amelyekhez normál hosszúságú, kb. 85 cm-es nyakkendő hossz tartozik. Ne feledd napjainkban a vékony formájú nyakkendő a trend. Tudnod kell, hogy minden alkalomra van megfelelő nyakkendő, legyen szó az irodai megjelenés, esküvő vagy elegáns esti rendezvény. Nézzük is mely nyakkendő kötési móddal érdemes próbálkoznod, ha nem vagy még gyakorlott benne:

Könnyű nyakkendőcsomók kezdőknek:

– Kis csomó

– Orientális csomó

– Kent csomó

– American Shelby csomó

– Four in hand vagy másnéven az egyszerű csomó

Csomók különleges alkalmakra, ezek már komolyabb gyakorlást igényelnek:

– Fél-Windsor csomó

– Dupla-Windsor csomó

– Dupla csomó

– Keresztcsomó

– Szent András csomó

Hogyan kössünk nyakkendőt helyesen kezdőként? Bemutatunk Nektek kettő könnyű nyakkendő kötési módot, amellyel mindig elegáns leszel akár az irodában, akár este egy randin! Az üzleti megjelenés újra különösen fontos lett. A”home office” már sok cégnél nem kötelező, és sokunk visszatért az irodába. A tökéletesen megkötött nyakkendővel olyan különleges módon térhetsz vissza munkahelyedre, mint Leonardo diCaprio a Wall Street farkasai című filmben. Akár tetszik, akár nem, a külső megjelenés nagyon fontos. A tehetséged és képességed is nagy szerepet játszik abban, hogy a minél magasabbra juss a ranglétrán, de a külsőd is nagyban meghatározza előrejutásod. Ha nem nézel ki profinak, nagy eséllyel nem is vesznek komolyan, és így nem is fogsz esélyt kapni arra, hogy megmutasd, mire vagy képes. Ezért törekedj arra, hogy mindig Neked legyen a legdivatosabb nyakkendőd, ami mindig profi módon van megkötve. Az elitedivat.hu webáruházban nyakkendők széles választékát találod!

Az egyszerű nyakkendő csomó

Ennél a kötési módnál egy hosszú és keskeny nyakkendő csomót kötsz, amely segít vizuálisan meghosszabbítani a nyakkivágásod. Ez az egyszerű nyakkendő csomó minden nyakkendőhöz és szinte minden inggallér formához passzol, ez alól csak a nagyon széles gallér a kivétel. Az enyhén aszimmetrikus csomó tökéletes a sportos, lezser sportzakók kiegészítéséhez. Mivel nagyon könnyű megkötni, még a kezdőknek sem lesz gond ez a csomó.

Ha még nincs gyakorlatod, akkor így kell megkötnöd ezt az egyszerű nyakkendő csomót.

Tedd a nyakkendőt a nyakadba úgy, hogy a széles vége a jobb oldalon legyen, és hosszabban lógjon le, mint a keskeny vége. Fogd meg a nyakkendő keskeny végét a bal kezeddel, a széles végét helyezd balra a keskeny végére a jobb kezeddel. Húzd a nyakkendő széles végét a keskeny vége mögé úgy, hogy az a bal oldalon legyen. Vidd fel a nyakkendő széles végét a fél csomó alá. Jobb kezeddel húzd a széles végét a külső és az alatta lévő szövetréteg közé. Fogd meg a nyakkendő keskeny végét, és lassan húzd meg a csomót. Készen is vagy, ugye, hogy nem olyan nehéz!

HOGYAN KÖSD MEG A NYAKKENDŐD HELYESEN?

A következő nyakkendő csomó, amit szeretnénk Nektek bemutatni, az az amerikai Shelby, amelyet amerikai nyakkendő csomónak is hívnak. Az amerikai Shelby vagy más néven Pratt csomó, az Egyesült Államokból származik. Az amerikai Jerry Pratt találta fel ezt a nyakkendő kötési módot, és megtanította Donald Shelby tv műsor vezetőnek, akinek ez annyira megtetszett, hogy ezt követően egyre gyakrabban viselte az adásban. Ez a nyakkendőcsomó megjelenésében és formájában hasonló a Windsor csomóhoz, de véleményünk szerint könnyebben köthető. Ennek a csomónak az a különlegessége, hogy a varrás kifelé van kötve. A Windsorral ellentétben ez rövidebb nyakkendő hosszt igényel, ezért kiválóan alkalmas 180 cm feletti férfiak számára. Ezért is gondoltuk bemutatni ezt a kötési módot. Ez a nyakkendő csomó tökéletesen mutat a széles nyakkivágású ingekhez.

Köss nyakkendőt amerikai Shelby stílusban! Mutatjuk hogyan kell!

Helyezd a nyakkendőt a nyakadba úgy, hogy a varrás kifelé nézzen. Vidd a nyakkendő széles végét a keskeny rész alá balra és vidd fel középre. Most húzd át a nyakkendőt a nyak hurkon keresztül a bal alsó sarokba. Vezesd jobbra a nyakkendő széles részét a keskeny vége előtt, és húzd át a nyakhurkon alulról felfelé. Húzd le a nyakkendő széles végét az elülső hurkon keresztül. Húzd le a nyakkendő széles végét a csomó meghúzásához és megigazításához.

HOGYAN KÖSD MEG A NYAKKENDŐD HELYESEN?

Ha már elsajátítottad az alapokat, akkor jöhet komolyabb, bonyolultabb nyakkendő kötési mód. A nyakkendő az öltöny legnépszerűbb kiegészítője a mindennapi és az üzleti életben egyaránt. A napjainkban divatos nyakkendők 5 cm-es és 7 cm-es szélességben kaphatók webáruházunkban és üzletünkben egyaránt. Ami a nyakkendő színét illeti, azt tanácsoljuk, hogy a mintát az arc típusához, a színt pedig a személyiségünkhöz vagy hangulatunkhoz igazítsuk. Mi férfiak többnyire a nőkre hagyatkozunk a nyakkendő kiválasztásában, de a legjobb tanács talán az, hogy egyszerűen bízz a saját megérzéseidben.

Különleges alkalmakra válasszunk komolyabb, bonyolultabb nyakkendő csomót. Mi a Dupla-Windsort javasoljuk.

A klasszikus nyakkendőcsomó, a “dupla-Windsor” csomó valószínűleg a legismertebb és legnépszerűbb módja a nyakkendőkötésnek. Hagymás, kúpos forma jellemzi. Nagyon elegáns, és különösen ajánlott ünnepi alkalmakra. Stílusosan néz ki széles gallérú ingekkel például a kivágott vagy Kent gallérral. A nagy Windsor megkötése egy kis gyakorlatot igényel, ezért komolyabb odafigyelésre lesz szükséged.

Nyakkendőkötés dupla-Windsor stílusban: helyezd a nyakkendőt a nyakadba úgy, hogy a nyakkendő széles vége a jobb oldalon legyen, és hosszabban lógjon le, mint a keskeny vége, ezután helyezd a nyakkendő széles végét a keskeny végére, és fogja meg mindkét végét. Eddig megvagy? Vezesd át a nyakkendő alatti széles végét a nyakhurkon, hajts rá, hogy hurkot képezzen. Vezesd át a nyakkendő széles végét átlósan a csomó mögé, és alakíts ki egy másik hurkot úgy, hogy a széles végét a nyakhurok fölé helyezed, és hajtsd vissza. Helyezd a nyakkendő széles végét a csomóra, és fűzd fel a nyakhurkon. Végül vezesd át a nyakkendő széles végét átlósan felfelé a nyakhurkon keresztül. Fogd meg a nyakkendő keskeny végét és húzd át a széles végét a kapott hurkon, és igazíts meg a csomót.

HOGYAN KÖSD MEG A NYAKKENDŐD HELYESEN?

Ne felejtsd el kialakítani a kis gödröcskét a nyakkendő megkötésekor. A nyakkendő stílusának véglegesítésekor utolsó simításként formálj egy kis mélyedést. Ez a kis ránc közvetlenül a csomó alatt kell, hogy elhelyezkedjen. Ezt úgy tudod kivitelezni, hogy a csomót hüvelyk-, középső és mutatóujjaddal megfogod és a nyakkendő széles végét a csomó alatt összehúzod. Ezután óvatosan húzd szorosra a csomót, hogy rögzítsd a hajtást.

Végül egy hasznos tipp. Viselés után a nyakkendő csomót mindig ki kell bontani, és a nyakkendőt felcsavarva a gardróbban kell tárolni. Ellenkező esetben csúnya gyűrődések jelenhetnek meg rajta.

SZERETNÉL NAPRA KÉSZ MARADNI?

* kötelező mező

Kérlek jelöld be, hogy milyen eseteben veheti fel veled a kapcsolatot a Ralph Redford Co. Kft.:

Bármikor leiratkozhatsz a levelek alján található leiratkozás gombbal. Adatvédelmi tájékoztatókat megtalálod a weboldalunkon.

Marketing platformunkként a Mailchimp szolgáltatást használjuk. A feliratkozás gombra kattintva tudomásul veszi, hogy adatait feldolgozás céljából továbbítjuk a Mailchimp-hez. Tudjon meg többet a Mailchimp adatvédelmi gyakorlatáról itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elite Fashion Öltönyház
- KEDVEZMÉNY -

- 5.000 FT

AZ ELSŐ VÁSÁRLÁSODBÓL! *
JÖHET A KUPON
A gomb megnyomásával elfogadod a weboldalunkon található Adatvédelmi szabályzatot. * A kedvezmény 25.000 Ft feletti vásárlás esetén érvényes.
close-link