ÍGY VISELD A MANDZSETTAGOMBOT HELYESEN

ÍGY VISELD A MANDZSETTAGOMBOT HELYESEN

A mandzsettagomb egy időtlen klasszikus kiegészítő, amely stílusosan hangsúlyozza megjelenésed. A férfidivat apró kiegészítői kiemelik stílustudatosságod, és pótolhatatlanok, különösen ünnepi eseményeken vagy üzleti találkozókon. Ennek köszönhetően a mandzsettagombok vagy másnéven inggombok ismét egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Egy kis visszatekintés a férfidivat rejtelmeibe

A mandzsettagomb egy olyan időtlen ékszer, amelyet a nemesek már a 17. században viseltek. Korábban csak a nemesség tudta megfizetni ezt a drága kiegészítőt, amely napjainkban újra reneszánszát éli. Akkoriban a mandzsettagombok funkcionális kiegészítők voltak, mert nem lehetett minden nap inget mosni. A megoldás az volt, hogy laza gallért vagy mandzsettát viseltek az ujjakon. Az ing ujját aztán mandzsettagombokkal zárták! A tizennyolcadik század végétől azonban a szokás megváltozott, minden nap tiszta inget vettek fel őseink. Így a mandzsetta végül felesleges lett. Maguk a mandzsettagombok azonban a mai napig stílusos kiegészítők maradtak.

A zsebóra és a nyakkendőtű mellett a mandzsettagombok azon kevés férfi kiegészítők közé tartoznak, amelyek nagyon jól passzolnak az elegáns férfiakhoz. Az inggomb széles választéka megteremti a férfiak számára a változatos viselet lehetőségét. Legyen az arany, ezüst, rozsdamentes acél, platina vagy selyemcsomó mandzsetta. A stílusos eleganciát minden esetben az Elitedivat üzleteiben és webáruházában találod!

Napjainkban a nyakkendőket, nyakkendőtűket vagy a mandzsettagombokat már nem csak férfiak viselik, hanem már számos változat létezik, amely a modern nő igényeihez igazodik. A női mandzsettagomb általában ezüst vagy ródium bevonatú rozsdamentes acélból készül, és drágakövekkel, gyémántokkal vagy hasonlókkal van díszítve. De térjünk is vissza a férfidivatra.

Milyen mandzsettagombot válassz?

Az inggombokkal ellátott ingek nagyon előkelőnek tűnnek, különösen zakó vagy öltöny alatt. Amennyiben egy kicsit lazábban szeretsz öltözködni, vagy sportos inget viselni, a francia mandzsetta, vagyis a selyemcsomó a megfelelő választás.

A mandzsettagomb viselése finom módja annak, hogy elegáns benyomást kelts! Ha öltönyt viselsz, választhatsz klasszikus formájú mandzsettagombot vagy monogramodat tartalmazó inggombot, de ha valamilyen vidám és szórakoztató megjelenésű mandzsettagomb a kedvenced, az is jól fog mutatni egy hófehér inggel. Akárhogyan is döntesz, a mandzsettagombok viselése garantáltan jelzik a környezeted felé, hogy ügyelsz az apró részletekre. A férfidivat egyébként is a részletek hangsúlyozásáról szól!

A mandzsettagomb a férfidivat ékszere?

A 20. század végén mandzsettagombot főként üzletemberek viseltek hivatalos eseményeken, rendezvényeken. A férfidivat eme kiegészítőjét gyakran szmokinghoz vagy alkalmi fekete öltönyhöz hordták apáink. Úgy gondolták, ez egy olyan férfi ékszer, amely a férfidivat oszlopos tagja, és még nagyobb presztízst kölcsönöz számukra. Ezért is hívták már akkor is férfi ékszernek. Csakúgy, mint a nyakkendőtű, a mandzsettagomb is kombinálható más kiegészítővel. Így alakíthatod ki a tökéletes megjelenésed. Egyre viszont érdemes odafigyelned. Lehetőleg egy anyagból készüljön az összes férfidivat kiegészítőd, az órád háza, az öved csatja, a nyakendőtűd anyaga. De arra is ügyelj, hogy ezekből a kiegészítőkből legfeljebb három a megengedett. Amennyiben szeretnél inspirálódni, nézd meg hogyan és mivel viselik a sztárok a mandzsettagombot, például: Pierce Brosnan vagy Daniel Craig. Ők mindketten Bond filmekben szerepeltek, és mindegyikünk tudja, hogy James Bond az elegáns férfidivat egyik legikonikusabb megtestesítője.

ÍGY VISELD A MANDZSETTAGOMBOT HELYESEN

A mandzsettagomb egy finoman elrejtett férfi ékszer. Neked mit jelent ennek a férfi ékszernek a viselése? Az elegánsan öltözött férfiakról gyakran mondják, hogy erős személyiségek, akik nagy önbizalommal rendelkeznek. Ők minden esetben az Elitedivat.hu webáruházban vásárolnak. Az elegáns megjelenés pozitív kisugárzással párosul. A magabiztosság önbizalmat generál. Mert az a férfi, aki a férfidivatot is képes kontrollálni, a stílusos szettjét összeállítani, annak egyénisége, stílusa van, így az a benyomás alakul ki róla, hogy egy erős személyiséggel rendelkező igazi férfi. Aki a nehéz helyzeteket is képes kezelni. Sokan megkérdezik, hogy mit is nyújtanak a férfiaknak a férfidivat elegáns kiegészítői: önbizalmat!

Hogyan viseld a mandzsettagombod?

Először is, ahhoz, hogy mandzsettagombot tudj viselni, fontos, hogy a megfelelő ing legyen rajtad. Tehát ne válassz olyan inget, amelyre gombok vannak varrva. Mandzsettagombot csak úgynevezett dupla mandzsettával (más néven francia mandzsettával) lehet az inghez rögzíteni. Az ilyen ingujj végén mindkét oldalon lyukak vannak, amelyekhez a mandzsettagombokat rögzíthetjük. Ne feledd azonban, hogy az ing ezen része fel van hajtva, és így a mandzsettagombokat át kell nyomni 4 réteg szöveten, mielőtt rögzítenéd.

Mikor viseld a férfidivat ékszerét

Amennyiben a munkád azt követeli meg, hogy napközben is elegáns férfi kiegészítőt viselj, akkor kerülnek reflektorfénybe az inggombok. Mindig vannak olyan ünnepségek és különleges alkalmak, amelyeken elegáns öltönyt kell viselned és ezt koronázza meg egy igazán különleges kiegészítő. Ne feledd, esküvőn, nagy családi ünnepségen, születésnapon vagy hasonló eseményeken egy öltönyös, inges, mandzsettagombos férfi bárkit elkápráztat. Ezért a mandzsettagomb egy csodálatos ajándékötlet bármely férfi számára.

Mire ügyelj mikor mandzsettagombot választasz

Valójában mindig 2 mandzsettagombot vásárolj, egyet a jobb és egyet a bal kezedre. Számos szabály létezik arra vonatkozóan, hogy mikor milyen mandzsettagombot kell viselned. A legfontosabb az, hogy az egyéniségedhez leginkább illeszkedő inggombokat válaszd. 

Amennyiben szmokingot viselsz, ügyelj, hogy ez a férfi ékszer az ing színével megegyező színű legyen. Légy óvatos az arany vagy ezüst mandzsettagombokkal, amennyiben ilyen kiegészítőt viselsz és órád nem olyan színű, válassz bőrszíjjal ellátott férfi órát.

Üzleti eseményeken érdemes visszafogottabb stílusú mandzsettagombokat viselni. Ügyelj azonban arra, hogy ebben az esetben is passzoljanak a mandzsettagombok az öltözéked többi részéhez.

ÍGY VISELD A MANDZSETTAGOMBOT HELYESEN

SZERETNÉL NAPRA KÉSZ MARADNI?

* kötelező mező

Kérlek jelöld be, hogy milyen eseteben veheti fel veled a kapcsolatot a Ralph Redford Co. Kft.:

Bármikor leiratkozhatsz a levelek alján található leiratkozás gombbal. Adatvédelmi tájékoztatókat megtalálod a weboldalunkon.

Marketing platformunkként a Mailchimp szolgáltatást használjuk. A feliratkozás gombra kattintva tudomásul veszi, hogy adatait feldolgozás céljából továbbítjuk a Mailchimp-hez. Tudjon meg többet a Mailchimp adatvédelmi gyakorlatáról itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elite Fashion Öltönyház
- KEDVEZMÉNY -

- 5.000 FT

AZ ELSŐ VÁSÁRLÁSODBÓL! *
JÖHET A KUPON
A gomb megnyomásával elfogadod a weboldalunkon található Adatvédelmi szabályzatot. * A kedvezmény 25.000 Ft feletti vásárlás esetén érvényes.
close-link