Dresszkód – Egyszerűen

Dresszkód - Egyszerűen
Minden alkalommal befeszülsz, amikor az üzleti party meghívóján az szerepel, hogy white tie, vagy black tie. A barátnőd még csak-csak könnyen veszi, de neked aztán végképp fogalmad sincs róla, mi az, ami megkülönbözteti a fehéret a feketétől. Inkább olvass tovább…

White tie

Dresszkód - Egyszerűen

forrás: pinterest

Ez a lehető legelegánsabb és a lehető legritkábban kért viselet, hacsak nem te vagy az Operaház elsőszámú támogatója. A legkönnyebb, ha elképzeled magadat Richard Gere szerepében a Micsoda nő! című filmben: frakk, élére vasalt nadrág, kézzel megkötött csokornyakkendő, mellény, díszgombok a mandzsettán és ami nagyon fontos: fehér, direkt erre az alkalomra tervezett, piké anyagú ing. Nem mindennapos viselet és szerencsére nem kell minden napra.

Black tie

Dresszkód - Egyszerűen

forrás: pinterest

Ez a viselet már egy kicsit közelebb áll a menő James Bond stílushoz. A kémek királya is gyakran volt hivatalos olyan eseményekre, ahol kőbe volt vésve a fekete öltöny, fehér ing, fehér zsebkendő, a díszgombos mandzsetta és a fekete csokornyakkendő. Kicsit feszengős, de James Bondnak lenni néha nem is olyan rossz.

Black Tie Optional

Dresszkód - Egyszerűen

forrás: pinterest

Ehhez, a 007-es ügynök kissé hétköznapibb változatát képzeld el, amikor, éppen csak az ellenséges fehérnéppel készül vacsorázni egy klubban. Kötelezően fekete öltöny helyett itt megelégednek a sötét színű változatokkal, a visszafogott nyakkendővel és az árnyalatában az öltönnyel megegyező, sötét nadrággal.

 

Formal

Dresszkód - Egyszerűen

forrás: pinterest

Ha a „formal” megnevezést látod a meghívón, akkor ugyanarra az esetre kell felkészülnöd, mintha egy nagyon komoly üzleti ebédre mennél egy nagyon komoly ügyféllel egy hihetetlenül elegáns helyre. Sötét öltöny az elvárt, de ha jól tudod párosítani a színeket, a világos árnyalatokat is meg fogják bocsátani.

 

Informal

Ebben az esetben már nem kell annyira aggódnod, hisz alig van megkötés. A lényeg, hogy öltönyzakót és öltönynadrágot vegyél fel, de senki se fog megszólni, ha a nadrágod világos barna a zakód pedig sötétkék, esetleg ehhez nem is egyszínű inget veszel fel.

Smart Casual

Dresszkód - Egyszerűen

forrás: pinterest

Olyan, mintha egy golf vagy krikett klubba készülnél: szövetnadrág, ing és kissé hűvösebb idő esetén az ing felett egy pulcsi, vagy szvetter. Persze, itt is be lehet vetni a szövetnadrág és öltöny kombinációt, de lényegesen lazábban, mint a fentieknél.

 

Casual

Ez az a helyzet, amikor egy laza programra hívnak, de égnek áll a hajuk, ha farmer és sportcipő van rajtad. A casual a leghétköznapibb öltözet mindegyik közül, de ha ilyet látsz a meghívón figyelned kell, hogy abból is az elegánsabb formát válaszd. Szövetnadrág és egy pulcsi is megfelelő, ahogy szövetnadrág és egy laza ing is.


Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..