Dresszkód – Egyszerűen

Dresszkód - Egyszerűen
Minden alkalommal befeszülsz, amikor az üzleti party meghívóján az szerepel, hogy white tie, vagy black tie. A barátnőd még csak-csak könnyen veszi, de neked aztán végképp fogalmad sincs róla, mi az, ami megkülönbözteti a fehéret a feketétől. Inkább olvass tovább…

White tie

Dresszkód - Egyszerűen

forrás: pinterest

Ez a lehető legelegánsabb és a lehető legritkábban kért viselet, hacsak nem te vagy az Operaház elsőszámú támogatója. A legkönnyebb, ha elképzeled magadat Richard Gere szerepében a Micsoda nő! című filmben: frakk, élére vasalt nadrág, kézzel megkötött csokornyakkendő, mellény, díszgombok a mandzsettán és ami nagyon fontos: fehér, direkt erre az alkalomra tervezett, piké anyagú ing. Nem mindennapos viselet és szerencsére nem kell minden napra.

Black tie

Dresszkód - Egyszerűen

forrás: pinterest

Ez a viselet már egy kicsit közelebb áll a menő James Bond stílushoz. A kémek királya is gyakran volt hivatalos olyan eseményekre, ahol kőbe volt vésve a fekete öltöny, fehér ing, fehér zsebkendő, a díszgombos mandzsetta és a fekete csokornyakkendő. Kicsit feszengős, de James Bondnak lenni néha nem is olyan rossz.

Black Tie Optional

Dresszkód - Egyszerűen

forrás: pinterest

Ehhez, a 007-es ügynök kissé hétköznapibb változatát képzeld el, amikor, éppen csak az ellenséges fehérnéppel készül vacsorázni egy klubban. Kötelezően fekete öltöny helyett itt megelégednek a sötét színű változatokkal, a visszafogott nyakkendővel és az árnyalatában az öltönnyel megegyező, sötét nadrággal.

 

Formal

Dresszkód - Egyszerűen

forrás: pinterest

Ha a „formal” megnevezést látod a meghívón, akkor ugyanarra az esetre kell felkészülnöd, mintha egy nagyon komoly üzleti ebédre mennél egy nagyon komoly ügyféllel egy hihetetlenül elegáns helyre. Sötét öltöny az elvárt, de ha jól tudod párosítani a színeket, a világos árnyalatokat is meg fogják bocsátani.

 

Informal

Ebben az esetben már nem kell annyira aggódnod, hisz alig van megkötés. A lényeg, hogy öltönyzakót és öltönynadrágot vegyél fel, de senki se fog megszólni, ha a nadrágod világos barna a zakód pedig sötétkék, esetleg ehhez nem is egyszínű inget veszel fel.

Smart Casual

Dresszkód - Egyszerűen

forrás: pinterest

Olyan, mintha egy golf vagy krikett klubba készülnél: szövetnadrág, ing és kissé hűvösebb idő esetén az ing felett egy pulcsi, vagy szvetter. Persze, itt is be lehet vetni a szövetnadrág és öltöny kombinációt, de lényegesen lazábban, mint a fentieknél.

 

Casual

Ez az a helyzet, amikor egy laza programra hívnak, de égnek áll a hajuk, ha farmer és sportcipő van rajtad. A casual a leghétköznapibb öltözet mindegyik közül, de ha ilyet látsz a meghívón figyelned kell, hogy abból is az elegánsabb formát válaszd. Szövetnadrág és egy pulcsi is megfelelő, ahogy szövetnadrág és egy laza ing is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elite Fashion Öltönyház
- KEDVEZMÉNY -

- 5.000 FT

AZ ELSŐ VÁSÁRLÁSODBÓL! *
JÖHET A KUPON
A gomb megnyomásával elfogadod a weboldalunkon található Adatvédelmi szabályzatot. * A kedvezmény 25.000 Ft feletti vásárlás esetén érvényes.
close-link